Jälkiruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Hieman erilainen vaihtoehto kermavaahdolle valmistetaan avokadosta. Avokado vaahtoutuu kuohkeaksi ja samettiseksi. Vaahtoon lisätään hieman sitruunamehua, jotta vihreä väri säilyy, eikä tummu. Vaahtoa on helppo pursottaa leivonnaisten koristeeksi.
Kokeile avokadovaahtoa myös suolaisessa leivonnassa, esimerkiksi voileipäkakuissa. Jätä tällöin sokeri pois ja lisää tilalle mieluisia mausteita, esimerkiksi suolaa ja pippuria.
Ohjeella tulee n. 2 dl valmista avokadovaahtoa.
Ainesosat
2 | kypsää avokadoa |
1 tl | sitruunamehua |
2 tl | tomusokeria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
avokado, sitruuna, ruokosokeri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
1
kpl
1. Halkaise avokado ja poista kivi. Viipaloi avokadon vihreä hedelmäliha kulhoon.
2. Vatkaa avokado kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää sitruunamehu ja sokeri vatkaamisen loppupuolella.