Suolaiset välipalat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Avokadon sisään paistetut munat ovat hauska lisuke.
Ainesosat
2 | avokadoa |
1 tl | limemehua |
4 | kananmunaa |
0,5 tl | suolaa |
0,5 tl | mustapippuria |
1 dl | tuoretta ruohosipulia |
Linkitetyt ruoka-aineet:
avokado, limetti, kananmuna, ruokasuola, ruohosipuli, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl
1. Leikkaa avokadot pitkittäin puoliksi. Poista kivi. Koverra koloa lusikalla hieman suuremmaksi.
2. Purista avokadon puolikkaille limemehua. Nosta avokadot pieneen vuokaan leivinpaperin päälle.
3. Riko kananmuna lasiin. Nosta lusikalla varoen keltuainen avokadon koloon. Kaada koloon valkuaista niin paljon kuin mahtuu. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.
4. Kypsennä 250-asteisessa uunissa n. 8 minuuttia, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet. Koristele ruohosipulilla.