Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Kaunis ja aurinkoinen hyydytettävä kakku sopii juhlapöytään. Koristele esimerkiksi tuoreilla marjoilla, hedelmäpaloilla tai ruokavalioon sopivilla karkeilla. Voit valmistaa kakun jääkaappiin tarjoilua edeltävänä päivänä.
Ainesosat
Pohja: | |
200 g | gluteenittomia kaurakeksejä |
75 g | maidotonta margariinia |
Täyte: | |
8 | liivatelehteä |
2 dl | maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta) |
1,5 dl | sokeria |
2 tl | vanilliinisokeria |
400 g | maidotonta maustamatonta "jugurttia" (esim. soijasta) |
1 tl | sitruunamehua |
0,75 dl | appelsiinimehua |
Päälle: | |
125-250g | mangososetta |
Valmistusohje
1. Murskaa keksit, lisää sulatettu rasva ja sekoita hyvin.
2. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Painele keksiseos vuoan pohjalle.
3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi.
4. Vatkaa "kerma" ja sokerit vaahdoksi. Lisää "jugurtti" ja sitruunamehu. Sekoita hyvin.
5. Kuumenna appelsiinimehu mikroaaltouunissa pienessä kipossa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Sekoita liivatteet kuumaan mehuun.
6. Kaada liivate-mehuseos "kerma"täytteen joukkoon hitaasti koko ajan vatkaten. Kaada seos keksien päälle.
7. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia.
8. Levitä mangosose hyytyneen kakun päälle. Soseen määrä riippuu käytetyn irtopohjavuoan koosta: pieneen vuokaan sosetta kannattaa laittaa vähemmän kuin isoon. Poista vuoan reunat ja siirrä kakku tarjoilulautaselle.