Salaatit
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tofu tuo salaattiin ruokaisuutta. Voit myös paistaa marinoidut tofupalat pannulla ennen lisäämistä salaattiin.
Ohje: Tiina Toppari
Ainesosat
250 g | maustamatonta tofua |
0,5 dl | aurinkokuivattujen tomaattien öljyä |
6 | aurinkokuivattua tomaattia |
0,5 ruukkua | salaattia (esim. lollo rosso) |
0,5 ruukkua | rucolaa |
75 g | paprikaa |
2 | nektariinia |
150 g | kurkkua |
0,25 | cantaloupe-melonia |
Linkitetyt ruoka-aineet:
soijapapu, tomaatti, auringonkukkaöljy, lehdellinen salaatti, paprika (vihannes), persikka/nektariini, kurkku, verkkomeloni/cantaloupe
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
4
kpl
1. Paloittele tofu kolmion muotoisiksi paloiksi. Laita marinoitumaan aurinkokuivattujen tomaattien öljyyn. Lisää joukkoon myös paloitellut aurinkokuivatut tomaatit. Anna marinoitua vähintään tunti (jos mahdollista, laita tofut marinoitumaan jo edellisenä päivänä).
2. Huuhtele kasvikset. Saksi tai revi salaatit kulhoon. Suikaloi paprika, leikkaa nektariini siivuiksi, viipaloi kurkku ja leikkaa meloni kolmion muotoisiksi paloiksi.
3. Yhdistä salaatin ainekset ja tarjoa.