Auringonnousut resepti

Auringonnousut
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Appelsiinimehu tuo leipäsiin makeutta ja kauniin värin. Kokeile myös esimerkiksi omenamehulla. Leipäsistä tulee melko makeita. Jos haluat, voit vähentää makeutta jättämällä fariinisokerin pois tai käyttämällä siitä vain osan.

Ohje: Diana Zeilstra

Ainesosat

1,5 dl vettä
2 dl appelsiinimehua
1,5 tl psylliumia
1 rkl perunakuitujauhetta
0,5 tl suolaa
1 rkl fariinisokeria
1 rkl soijajauhoja
1,5 rkl leivinjauhetta
1 dl tattarijauhoja
2 dl täysjyväriisijauhoa
1 rkl rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, appelsiini, ruokasuola, ruokosokeri, siirappi, soijajauho, psylliumsiemen, peruna (juures), E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, tattari, riisijauho, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Sekoita huoneenlämpöisen veden ja mehun joukkoon psyllium ja perunakuitujauhe. Anna seoksen turvota 10 minuuttia.

2. Sekoita kuivat aineet erillisessä kulhossa.

3. Lisää öljy ja kuivat aineet taikinaan hyvin vatkaten. Taikinasta tulee hyvin löysää.

4. Voitele muffinivuoat. Kaada taikina vuokiin.

5. Paista 225-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Mikäli käytät muffinipeltiä, poista leipäset pellin koloista heti paiston jälkeen ja jäähdytä ritilän päällä. Pellin koloissa leipäset keräävät nestettä ja kostuvat.