Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tätä gluteenitonta ja maidotonta keikauskakkureseptiä voi muunnella eri kerroilla eri hedelmiä hyödyntäen.
Moni koivun siitepölylle allerginen saa ristiallergian takia oireita myös joistain hedelmistä ja juureksista. Keväällä siitepölyaikaan oireet voivat olla runsaampia kuin muulloin. Raaka ruoka-aine aiheuttaa enemmän oireita, mutta esim. säilykeaprikoosi tai kypsennetty aprikoosi ei aiheuta oireita niin paljon.
Ainesosat
Pohjalle: | |
3 rkl | maidotonta margariinia |
3 rkl | siirappia |
200 g | säilykeaprikooseja |
Taikina: | |
200 g | maidotonta margariinia |
2 dl | sokeria |
2 dl | aprikoosisosetta |
2 dl | perunajauhoa |
3 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
2 tl | leivinjauhetta |
1 dl | kiehuvaa vettä |
Valmistusohje
1. Laita halkaisijaltaan n. 24 cm vuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat ja jauhota ruokavalioon sopivilla jauhoilla.
2. Sulata rasva ja sekoita joukkoon siirappi. Kaada seos leivinpaperin päälle. Lisää vuokaan aprikoosinpuolikkaat.
3. Valmista taikina. Vaahdota rasva ja sokeri.
4. Lisää joukkoon aprikoosisose, keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kiehuva neste.
5. Lisää taikina vuokaan aprikoosien päälle. Paista 175-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.
6. Kumoa kakku varovasti ja poista leivinpaperi.