Appelsiiniriisi resepti

Appelsiiniriisi
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Makea jälkiruoka, jossa yhdistyvät riisipuuro, maidoton vispivalmiste ja hedelmät/ marjat. Jälkiruokaa on helppo muunnella eri aineksilla.

Ainesosat

1 dl vettä
ripaus suolaa
1 dl puuroriisiä
4-5 dl kookosmaitoa
2,5 dl maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta)
1 rkl sokeria
1 kg appelsiineja
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokasuola, ruokosokeri, appelsiini, riisi (vilja), kookos, soijapapu, kookosöljy, rapsiöljy, maltodekstriini, auringonkukkaöljy, E473, E472b, sitruuna, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Mittaa kattilaan vesi. Kiehauta. Lisää ripaus suolaa ja puuroriisit. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää kookosmaito.

2. Keitä kunnes riisit ovat pehmeitä ja seos on puuromaista. Sekoita aina välillä, ettei puuro tartu kattilan pohjaan.

3. Anna puuron jäähtyä. Vaahdota sillä aikaa "kerma". Mausta sokerilla.

4. Kuori ja halkaise appelsiinit. Poista veitsellä keskellä oleva valkoinen osa. Leikkaa appelsiinit pieniksi paloiksi.

5. Sekoita riisipuuron joukkoon appelsiinipalat ja "kerma".

6. Tarjoa kylmänä.