Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Keikauskakku sitrushedelmistä. Voit käyttää myös muita sinulle mieluisia hedelmiä, esimerkiksi ananasta, luumua, persikkaa, aprikoosia tai viinirypäleitä. Taikinassa käytetyn päärynäsoseen voit vaihtaa toiseen hedelmäsoseeseen.
Ainesosat
Vuokaan: | |
n. 1 rkl | maidotonta margariinia |
n. 2 rkl | fariinisokeria |
1 | veriappelsiini |
1 | appelsiini |
Taikina: | |
100 g | maidotonta margariinia |
0,5 dl | sokeria |
0,5 dl | fariinisokeria |
125 g | päärynäsosetta |
1 dl | perunajauhoja |
1,5 dl | riisijauhoja |
1 tl | leivinjauhetta |
0,5 dl | kiehuvaa vettä |
Valmistusohje
1. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele paperi ja reunat.
2. Ripottele pohjalle fariinisokeria. Asettele kuoritut ja viipaloitus appelsiinit sen päälle haluamallasi tavalla.
3. Valmista taikina. Vaahdota rasva ja sokerit. Lisää sose, kuivat aineet ja kiehuva neste.
4. Kaada taikina hedelmäpalojen päälle vuokaan.
5. Paista 180-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. Anna jäähtyä hieman.
6. Poista vuoan reunat. Laita matala lautanen hieman jäähtyneen kakun päälle pohja ylöspäin. Käännä kakku varovasti ympäri ja poista leivinpaperi päältä.