Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Appelsiinikääretorttu täytetään marmeladilla ja kreemillä.
Voit tehdä kääretorttuun myös marjatäytteen: Kiehauta kattilassa 1 dl vettä, 200 g pakastemarjasekoitusta ja 1 dl sokeria. Sekoita keskenään 2 rkl perunajauhoja ja 3 rkl kylmää vettä. Kaada seos ohuena nauhana kuumaan täytteeseen koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä.
Ohje: Finnamyl
Ainesosat
Taikina: | |
4 | kananmunaa |
1,5 dl | sokeria |
1,5 dl | perunajauhoja |
1 tl | leivinjauhetta |
Kreemi: | |
3 dl | laktoositonta maitoa |
3 rkl | sokeria |
2 tl | vanilliinisokeria |
1 rkl | perunajauhoja |
1 | munan keltuainen |
100 g | laktoositonta margariinia |
Lisäksi: | |
2 dl | appelsiinimarmeladia |
Valmistusohje
1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Siivilöi vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti.
3. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
4. Kumoa levy sokeroidun leivinpaperin päälle. Poista päällimmäinen leivinpaperi varoen.
5. Valmista kreemi. Sekoita maito, sokerit, perunajauhot ja keltuainen kattilassa. Kuumenna sekoittaen kunnes kiisseli kiehahtaa.
6. Jäähdytä kiisseli välillä sekoittaen. Vaahdota pehmeä rasva ja lisää siihen kiisseliä vähitellen koko ajan sekoittaen.
7. Levitä jäähtyneelle torttupohjalle marmeladi ja sen päälle kreemi. Rullaa levy leivinpaperin avulla. Nosta valmis torttu hetkeksi jääkaappiin vetäytymään.