Appelsiini-suklaatäytekakku resepti

Appelsiini-suklaatäytekakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Täytekakussa maistuu täyteläinen suklaa ja raikas appelsiini. Munaton kakkupohja kannattaa leikata kahteen osaan vasta, kun pohja on täysin jäähtynyt. Voit valmistaa kakkupohjan jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Muista tällöin kostuttaa pohjat huolellisesti, jotta kakku ei jää kuivaksi. Voit vaihtaa kakkuun appelsiinin tilalle myös jonkin toisen sitrushedelmän.

Ainesosat

Kakkupohja:  
1,5 dl sokeria
2 dl maissitärkkelystä
1,5 dl tattarijauhoja
2 tl vanilliinisokeria
2,5 tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 dl (100 g) maidotonta sulatettua margariinia
2 dl appelsiinimehua
Suklaavaahto:  
105 g maidotonta tummaa suklaata
1 appelsiinin kuori raastettuna
2,25 dl maidotonta vispi"kermaa" (esim. kookoksesta)
Kostutus: vettä tai laimeaa mehua
Täyte:  
1 dl appelsiinihilloa
Koristelu:  
1 appelsiini
35 g maidotonta valkosuklaata
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, appelsiini, kookos, maissitärkkelys, tattari, keinotekoinen aromi, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, kaakaojauhe, kaakaovoi, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, E160a, kaakaopapu/massa, riisitärkkelys, riisijauho

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
12
kpl

1. Valmista kakkupohja. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Mittaa kuivien aineiden joukkoon rasva ja neste. Sekoita, kunnes ainekset ovat sekaisin. Vältä voimakasta vatkausta.

3. Vuoraa uunivuoka (20 cm x 30 cm) leivinpaperilla. Kumoa taikina vuokaan. Tasoita pinta.

4. Paista 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen kuin nostat sen leivinpaperin nurkista pois vuoasta.

5. Valmista suklaavaahto. Sulata suklaa varoen mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Pese appelsiini huolellisesti. Raasta sen oranssi kuori raastimen hienolla terällä.

6. Vatkaa "kerma" vaahdoksi. Sekoita vaahtoon kuoriraaste ja sula suklaa. Sekoita huolellisesti kulhon pohjia myöten, sillä suklaa painuu helposti kulhon pohjalle. Nosta vaahto jääkaappiin 30 minuutiksi.

7. Kokoa ja täytä kakku. Halkaise kakkupohja varoen kahteen osaan. Kostuta pohjapalat.

8. Levitä alemmalle pohjalle hillo ja suklaavaahtoa. Nosta toinen kakkupohja päälle. Levitä tai pursota loput vaahdosta kakun reunoille ja päälle.

9. Koristele tuoreella appelsiinilla ja rouhitulla valkosuklaalla.