Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Herkuttelumysli saa makunsa appelsiinimehusta ja suklaarouheesta. Kokeile myös esimerkiksi omenamehua. Riisihiutaleet sopivat tähän mysliin erityisen hyvin, sillä ne ovat kuivina kovia ja säilyttävät muotonsa myös mehussa liottamisen jälkeen. Halutessasi voit lisätä mysliseokseen 0,25 tl suolaa korostamaan muita makuja.
Ohjeella tulee noin 5 dl valmista mysliä.
Ainesosat
5 dl | täysjyväriisihiutaleita |
3,5 dl | appelsiinimehua |
0,25 dl | rypsiöljyä |
50 g | maidotonta tummaa suklaata |
Valmistusohje
1. Mittaa kulhoon hiutaleet ja mehu. Anna seistä 5 minuuttia.
2. Lisää kulhoon öljy.
3. Levitä mysliseos leivinpaperilla vuoratulle pellille. Ei haittaa, vaikka kaikki mehu ei olisi imeytynyt hiutaleisiin. Ylimääräinen neste haihtuu uunissa.
4. Paahda 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Sekoita viiden minuutin välein, jotta neste haihtuu ja myslistä tulee rapeaa.
5. Anna myslin jäähtyä kokonaan. Rouhi suklaa ja sekoita täysin jäähtyneeseen mysliin.