Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Appelsiini ja suklaa sopivat hyvin yhteen. Voit valmistaa ja kuorruttaa nämä mehevät muffinit jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Kuorrutus pysyy hyvin muodossaan jääkaapissa. Jos haluat muffineista vieläkin suklaisempia, lisää taikinaan rouhittua suklaata.
Ainesosat
Taikina: | |
2,5 dl | fariinisokeria |
4 dl | hienoa riisijauhoa |
1 dl | perunajauhoa |
3 tl | leivinjauhetta |
100 g | maidotonta margariinia |
3 dl | appelsiinimehua |
Kuorrute 1: | |
50 g | maidotonta margariinia |
45 g | maidotonta tummaa suklaata |
0,25 dl | tomusokeria |
Kuorrute 2: | |
50 g | maidotonta margariinia |
0,5 rkl | appelsiinimehua |
0,25 dl | tomusokeria |
Valmistusohje
1. Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Sulata rasva.
2. Lisää kuiviin aineisiin mehu ja rasva. Sekoita.
3. Lusikoi taikina muffinivuokiin. Jos käytössäsi on muffinipelti, laita vuoat pellin koloihin.
4. Paista 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Jäähdytä.
5. Valmista kuorrute 1. Sulata suklaa vesihauteessa tai varoen mikroaaltouunissa. Vaahdota rasva. Lisää sula suklaa ja sokeri. Sekoita tasaiseksi.
6. Valmista kuorrute 2. Vaahdota rasva. Lisää mehu ja sokeri. Sekoita tasaiseksi.
7. Pursota kuorrutteet jäähtyneiden muffinien päälle. Säilytä jääkaapissa.