Appelsiini-suklaamuffinit resepti

Appelsiini-suklaamuffinit
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Appelsiini ja suklaa sopivat hyvin yhteen. Voit valmistaa ja kuorruttaa nämä mehevät muffinit jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Kuorrutus pysyy hyvin muodossaan jääkaapissa. Jos haluat muffineista vieläkin suklaisempia, lisää taikinaan rouhittua suklaata.

Ainesosat

Taikina:  
2,5 dl fariinisokeria
4 dl hienoa riisijauhoa
1 dl perunajauhoa
3 tl leivinjauhetta
100 g maidotonta margariinia
3 dl appelsiinimehua
Kuorrute 1:  
50 g maidotonta margariinia
45 g maidotonta tummaa suklaata
0,25 dl tomusokeria
Kuorrute 2:  
50 g maidotonta margariinia
0,5 rkl appelsiinimehua
0,25 dl tomusokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, siirappi, appelsiini, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, kaakaopapu/massa, kaakaovoi, kaakaojauhe

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
16
kpl

1. Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Sulata rasva.

2. Lisää kuiviin aineisiin mehu ja rasva. Sekoita.

3. Lusikoi taikina muffinivuokiin. Jos käytössäsi on muffinipelti, laita vuoat pellin koloihin.

4. Paista 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Jäähdytä.

5. Valmista kuorrute 1. Sulata suklaa vesihauteessa tai varoen mikroaaltouunissa. Vaahdota rasva. Lisää sula suklaa ja sokeri. Sekoita tasaiseksi.

6. Valmista kuorrute 2. Vaahdota rasva. Lisää mehu ja sokeri. Sekoita tasaiseksi.

7. Pursota kuorrutteet jäähtyneiden muffinien päälle. Säilytä jääkaapissa.