Appelsiini-suklaakakku resepti

Appelsiini-suklaakakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Suklaakuorrutteen alta paljastuu raikas appelsiinikakku. Appelsiinin tilalla voit käyttää myös sitruunaa, limeä tai mandariinia.

Ohje: Finnamyl

Ainesosat

Kakku:  
200 g maidotonta margariinia
3 dl sokeria
4 kananmunaa
1,5 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 dl kuorellista appelsiinimarmeladia
Vuokaan:  
1 rkl maidotonta margariinia
2 rkl korppujauhoja
Kuorrutus:  
1 appelsiinin raastettu kuori
2 rkl appelsiinin mehua
100 g maidotonta margariinia
3,5 dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 rkl tummaa kaakaota
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kananmuna, vehnä (vilja), vehnätärkkelys jossa gluteenia yli 100mg/kg, appelsiini, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, perunatärkkelys(jauho), E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, kaakaojauhe, kaakaovoi

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
25
kpl

1. Vatkaa rasvaa hieman. Lisää sokeri ja munat.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne rasvaseoksen joukkoon. Vatkaa n. 5 minuuttia. Lisää marmeladi ja sekoita.

3. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (vetoisuus 2,2 litraa). Kaada taikina vuokaan.

4. Paista 175-asteisessa uunissa 1 tunti. Kumoa kakku jäähtyneenä.

5. Valmista kuorrutus. Pese appelsiini. Raasta sen oranssi kuori raastimen hienolla terällä. Purista mehu.

6. Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan sokerit, kaakaojauhe, kuoriraaste ja mehu. Sekoita tasaiseksi. Levitä kakun päälle.