Makeat kakut
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Suklaakuorrutteen alta paljastuu raikas appelsiinikakku. Appelsiinin tilalla voit käyttää myös sitruunaa, limeä tai mandariinia.
Ohje: Finnamyl
Ainesosat
Kakku: | |
200 g | maidotonta margariinia |
3 dl | sokeria |
4 | kananmunaa |
1,5 dl | vehnäjauhoja |
2 dl | perunajauhoja |
2 tl | leivinjauhetta |
2 tl | vanilliinisokeria |
2 dl | kuorellista appelsiinimarmeladia |
Vuokaan: | |
1 rkl | maidotonta margariinia |
2 rkl | korppujauhoja |
Kuorrutus: | |
1 | appelsiinin raastettu kuori |
2 rkl | appelsiinin mehua |
100 g | maidotonta margariinia |
3,5 dl | tomusokeria |
2 tl | vanilliinisokeria |
1 rkl | tummaa kaakaota |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, kananmuna, vehnä (vilja), vehnätärkkelys jossa gluteenia yli 100mg/kg, appelsiini, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, perunatärkkelys(jauho), E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, kaakaojauhe, kaakaovoi
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
25
kpl
1. Vatkaa rasvaa hieman. Lisää sokeri ja munat.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne rasvaseoksen joukkoon. Vatkaa n. 5 minuuttia. Lisää marmeladi ja sekoita.
3. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (vetoisuus 2,2 litraa). Kaada taikina vuokaan.
4. Paista 175-asteisessa uunissa 1 tunti. Kumoa kakku jäähtyneenä.
5. Valmista kuorrutus. Pese appelsiini. Raasta sen oranssi kuori raastimen hienolla terällä. Purista mehu.
6. Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan sokerit, kaakaojauhe, kuoriraaste ja mehu. Sekoita tasaiseksi. Levitä kakun päälle.