Appelsiini-pähkinäkakku resepti

Appelsiini-pähkinäkakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Appelsiini tuo kakkuun raikkautta ja pähkinät purutuntumaa. Jos pähkinät eivät sovi ruokavalioosi, voit korvata ne esimerkiksi kookoshiutaleilla. Jos paistat kakun pienemmässä kakkuvuoassa, paista loppu taikina muffineiksi muffinivuoissa.

Ainesosat

200 g maidotonta margariinia
3 dl sokeria
3 kananmunaa
4,5 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 dl pähkinärouhetta
1 appelsiini
Voiteluun: maidotonta margariinia
Jauhotukseen: karkeaa riisijauhoa
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kananmuna, hasselpähkinä, appelsiini, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, riisi (vilja)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
10
kpl

1. Vaahdota rasva ja sokeri.

2. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.

3. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja pähkinärouhe. Sekoita taikinaan.

4. Pese appelsiini huolellisesti. Raasta sen oranssi kuori raastimen hienolla terällä. Purista mehu. Lisää kuoriraaste ja mehu taikinaan.

5. Voitele ja jauhota vuoka (tilavuus 2 litraa). Lusikoi taikina vuokaan.

6. Paista 175-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia.