Appelsiini-helmipuuro resepti

Appelsiini-helmipuuro
Puurot
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Hyvä välipala tai jälkiruoka helmisuurimoista. Maistuu sekä lämpimänä että kylmänä. Voit vaihtaa kuivatut appelsiinit myös muihin kuivattuihin hedelmiin.

Ainesosat

8 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
2 dl helmisuurimoita
6 rkl kuivattuja appelsiinipaloja
1 rkl maidotonta margariinia
0,5 tl suolaa
1-2 rkl fariinisokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: appelsiini, ruokasuola, ruokosokeri, siirappi, vesi, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340, perunatärkkelys(jauho), E330, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
6
kpl

1. Kiehauta neste. Sekoita helmisuurimot nesteeseen vähän kerrallaan. Lisää kuivatut appelsiinit. Anna kiehua 10 minuuttia välillä sekoittaen.

2. Lisää rasva, suola ja sokeri. Sekoita puuro tasaiseksi. Nosta tämän jälkeen puuro pois levyltä ja laita kansi päälle. Anna seistä viitisen minuuttia. Huomaa, että puuro voi olla melko vetelää ennen tätä vaihetta, mutta se sakeutuu nopeasti kannen alla.

3. Jaa annoskulhoihin ja koristele halutessasi kuivatuilla appelsiineilla.