
Makeat pullat ja muffinsit
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Todella nopea ja helppo munaton, maidoton, gluteeniton ja vehnätön muffiniresepti. Makua antaa ananasmurska.
Ainesosat
5 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
2 dl | sokeria |
2 tl | leivinjauhetta |
230 g | ananasmurskaa mehuineen |
1,5 dl | vettä |
0,5 dl | rypsiöljyä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, ananas, vesi, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, rypsiöljy
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
12
kpl
1. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään.
2. Lisää joukkoon ananasmurska, vesi ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi.
3. Jos sinulla on muffinipelti, laita sen syvennyksiin paperiset muffinivuoat. Silloin muffinit eivät pääse yhtään leviämään uunissa. Nostele kahta ruokalusikkaa apuna käyttäen taikinaa paperisiin muffinivuokiin. (Vaihtoehtoisesti voit käyttää pelkkää muffinipeltiä. Tällöin taikinasyvennykset kannattaa voidella ja jauhottaa.)
4. Paista 200-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia. Kokeile kypsyys puutikulla: muffinit ovat valmiit, jos tikkuun ei jää märkää taikinaa.