Ananaskakku resepti

Ananaskakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Mehevä ananaskakku maistuu kahvipöydässä. Vaihtele kakkuun käyttämääsi marja- tai hedelmäsosetta ruokavalion, mieltymystesi tai juhlan teeman mukaan. Näin voit tehdä samalla reseptillä monia erimakuisia kakkuja.

Ainesosat

3 dl tattarijauhoja
2,25 dl perunajauhoja
1,5 tl psylliumia
3 tl vanilliinisokeria
2,25 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
125 g maidotonta margariinia
2,75 dl ananassosetta
Voiteluun: maidotonta margariinia
Jauhotukseen: karkeaa riisijauhoa
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, ananas, tattari, perunatärkkelys(jauho), psylliumsiemen, keinotekoinen aromi, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, E160a, riisi (vilja)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
16
kpl

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Sulata rasva. Lisää kuiviin aineisiin.

3. Sekoita taikinaan ananassose.

4. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kumoa taikina vuokaan.

5. Paista 200-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia. Kumoa vasta jäähtyneenä.