Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Hedelmärahkan tapaisen maidottoman jälkiruuan voi valmistaa itse kookoskermasta ja ruokavalioon sopivista hedelmistä ja marjoista. Tarjoa sellaisenaan tai levitä esimerkiksi täytekakun väliin.
Ainesosat
2 purkkia (á 400ml) | kookoskermaa (vain kiinteä osuus) |
1 purkki (230/145 g) | ananasmurskaa |
ripaus | sokeria |
Valmistusohje
1. Laita kookoskerma- ja ananasmurskapurkit jääkaappiin kylmenemään jo edellisenä päivänä tai pari tuntia ennen valmistamista.
2. Avaa kookoskerma. Erottele nestemäinen ja kiinteä osuus toisistaan. Voit valuttaa nesteen lasiin tai kaapia kiinteän osuuden lusikalla kulhoon. Jälkiruuassa käytetään vain kiinteä aines. Hyödynnä neste muuten.
3. Vatkaa sähkövatkaimella kiinteää kookoskermaa 1-2 minuuttia, kunnes se on sopivaa vaahtoa.
4. Avaa ananasmurskapurkki. Valuta neste siivilän läpi toiseen kulhoon, ja hyödynnä se muuten.
5. Sekoita valutettua ananasta erissä vaahdon joukkoon. Maista välillä. Käytä jälkiruokaan haluamasi määrä ananasta ja lisää tarvittaessa ripaus sokeria.
6. Jaa annoskulhoihin ja nauti.