Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Herkullinen piirakka, joka sopii moneen ruokavalioon. Voit halutessasi vaihtaa jauhoiksi myös toisen ruokavalioosi sopivan vaihtoehdon. Tarjoa esimerkiksi ruokavalioon sopivan vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Ainesosat
100 g | maidotonta margariinia |
1,5 dl | sokeria |
2 dl | gluteenitonta kaurajauhoa |
1 dl | perunajauhoa |
1 tl | leivinjauhetta |
2 tl | vanilliinisokeria |
2,5 dl | ananassosetta |
Vuokaan: | |
0,5 rkl | maidotonta margariinia |
2 rkl | kookoshiutaleita |
Päälle: | |
1 pieni purkki | ananasmurskaa tai pieniä ananaspaloja |
Kookosmuru: | |
50 g | maidotonta margariinia |
0,5 dl | sokeria |
2 dl (100 g) | kookoshiutaleita |
Valmistusohje
1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri hyvin sekaisin.
2. Sekoita kuivat aineet erillisessä kulhossa. Lisää rasva-sokerivaahtoon yhdessä soseen kanssa. Sekoita tasaiseksi.
3. Voitele ja jauhota pyöreä piirakkavuoka. Levitä taikina vuokaan.
4. Valuta ananasmurskasta neste pois. Lisää murska taikinan päälle. Vaihtoehtoisesti voit käyttää pieniä ananaspaloja (ilman lientä).
5. Paista 175-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.
6. Valmista kookosmuru. Sulata rasva ja sekoita joukkoon sokeri ja kookoshiutaleet. Levitä seos piirakalle.
7. Jatka paistamista 175-asteisessa uunissa vielä 12-15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut vähän väriä.