Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Kakkuja voi tehdä monella tapaa. Tässä kolokakussa kakkupohjaan tehdään omenaporalla reikiä ja reiät täytetään kinuskikastikkeella. Kolokakku kulkee myös nimillä pokekakku tai tökkäyskakku. Oli nimi mikä hyvänsä, tämä kakku on mehevä ja herkullinen tarjottava vaikkapa juhlapöytään! Kakkupohjaan tehdyt reiät voi täyttää myös marjasoseella tai hillolla.
Ainesosat
Pohja: | |
150 g | maidotonta margariinia |
3 dl | hienoa riisijauhoa |
1,5 dl | perunajauhoa |
2 tl | leivinjauhetta |
1,5 dl | sokeria |
2 dl | maidotonta maustamatonta soija"jugurttia" |
2 dl | ananassosetta |
Vuokaan: | |
1 rkl | maidotonta margariinia |
2 rkl | hienoa riisijauhoa |
Kinuskikastike: | |
1,5 dl | kasvijuomaa (esim. soijasta) |
0,25 dl | sokeria |
0,5 dl | siirappia |
1,5 rkl | perunajauhoa |
25 g | maidotonta margariinia |
ripaus | suolaa |
Koristelu: | |
1 dl | maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta) |
ananaspaloja |
Valmistusohje
1. Valmista kakkupohja. Sulata rasva ja jätä jäähtymään.
2. Sekoita kuivat ainekset keskenään.
3. Lisää kuiviin aineisiin "jugurtti", hedelmäsose ja rasva. Sekoita tasaiseksi.
4. Voitele ja jauhota suorakaiteen mallinen leipävuoka (pituus 30 cm). Kumoa taikina vuokaan. (Voit käyttää paistamisessa myös pyöreää kakkuvuokaa.) Kumoa taikina vuokaan.
5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kumoamista. Jäähdytä vielä kokonaan ennen täyttämistä.
6. Valmista kinuski. Mittaa kattilaan kaikki muut ainekset paitsi rasva. Sekoita.
7. Kuumenna seosta liedellä koko ajan rauhallisesti sekoittaen, kunnes seos sakenee. Nosta pois liedeltä. Lisää rasva ja suola. Sekoita kastike tasaiseksi ja anna jäähtyä hetki.
8. Leikkaa kakkupohjasta rapea kansi pois. Tee omenaporalla kakkuun reikiä. Älä paina poraa pohjaan saakka. Poista taikina rei'istä. Voit käyttää apuna pientä lusikkaa.
9. Valuta reikiin jäähtynyttä kinuskikastiketta.
10. Vaahdota "kerma". Levitä vaahto kakun reunoille ja päälle. Koristele ananaspaloilla.