Amaranttipuuro resepti

Amaranttipuuro
Puurot

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Amarantinsiemenistä voi keittää täyteläisen puuron. Valitse ruokavalioosi sopiva neste, tässä ohjeessa puuro on keitetty gluteenittomaan kaurajuomaan. Jäähtyessään puuro vielä sakenee ja voit tarjoilla sen myös kylmänä.

Ainesosat

3 dl amarantinsiemeniä
1 l kasvijuomaa (esim. gluteenittomasta kaurasta)
0,5-1 tl suolaa
Linkitetyt ruoka-aineet: amarantti/revonhäntä, ruokasuola, vesi, gluteeniton kaura, rapsiöljy, E340, E418, E101

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Huuhtele amarantti huolellisesti tiheässä siivilässä. Jos et omista riittävän tiheää siivilää, mittaa siemenet kattilaan, kaada päälle vettä ja valuta vesi pois varoen kannen avulla.

2. Mittaa kattilaan amarantti ja neste. Kiehauta.

3. Keitä 50 minuuttia. Sekoita välillä. Mausta suolalla.

Reseptiin liittyviä tuotteita