Amaranttiohukaiset resepti

Amaranttiohukaiset
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Hyvät välipala- tai jälkiruokaletut. Tarjoa suolaisten tai makeiden täytteiden kanssa. Ohjeella tulee 4 keskisuurta lettua.

Ohje: restonomiopiskelijat Miia Ketonen ja Tiina Toppari

Ainesosat

3 dl kasvijuomaa (esim. soijasta)
1 rkl öljyä
1 kananmuna
1 rkl sokeri
3 dl amaranttijauhoja
1 tl vanilliinisokeria
0,5 tl suolaa
Paistamiseen: öljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, ruokosokeri, amarantti/revonhäntä, ruokasuola, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), vesi, soijapapu, E340, E170, keinotekoinen aromi, luontainen määrittelemätön aromiuute, E418, E101, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Mittaa kulhoon neste ja öljy. Sekoita joukkoon muna ja kuivat aineet. Sekoita huolellisesti.

2. Anna taikinan turvota kylmässä 15-30 minuuttia.

3. Kuumenna öljyä pannulla. Paista letut molemmin puolin.