Jälkiruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Hyvät välipala- tai jälkiruokaletut. Tarjoa suolaisten tai makeiden täytteiden kanssa. Ohjeella tulee 4 keskisuurta lettua.
Ohje: restonomiopiskelijat Miia Ketonen ja Tiina Toppari
Ainesosat
3 dl | kasvijuomaa (esim. soijasta) |
1 rkl | öljyä |
1 | kananmuna |
1 rkl | sokeri |
3 dl | amaranttijauhoja |
1 tl | vanilliinisokeria |
0,5 tl | suolaa |
Paistamiseen: | öljyä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
kananmuna, ruokosokeri, amarantti/revonhäntä, ruokasuola, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), vesi, soijapapu, E340, E170, keinotekoinen aromi, luontainen määrittelemätön aromiuute, E418, E101, rypsiöljy
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl
1. Mittaa kulhoon neste ja öljy. Sekoita joukkoon muna ja kuivat aineet. Sekoita huolellisesti.
2. Anna taikinan turvota kylmässä 15-30 minuuttia.
3. Kuumenna öljyä pannulla. Paista letut molemmin puolin.