Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Kokonaisena kuivatuista mustaherukoista valmistettu jauhe sisältää marjojen ravintoaineet ja mahtavan, aromikkaan maun tiivistetyssä muodossa. Lisää Biokia mustaherukkajauhetta vaikka jogurtin, puuron tai rahkan joukkoon tai käytä jälkiruokiin ja leivontaan.
Runsaskuituinen. Ei lisättyä sokeria. Sisältää luontaisesti sokereita.
Ruokalusikallinen jauhetta vastaa noin 1 dl tuoreita marjoja. Pakkauskoko 30 g.
Säilytys: huoneenlämmössä, kuivassa ja valolta suojattuna.
Biokia luomu mustaherukkajauhe on jauhettu kokonaisista marjoista, jotka on kuivattu hellävaroin matalassa +42-46 C:n lämpötilassa, jotta marjojen maku, väri ja ravintoaineet säilyvät mahdollisimman hyvin. Biokia luomu mustaherukkajauhe sisältää runsaasti C-vitamiinia (60 mg/100 g) ja E-vitamiinia ja on kaliumin lähde. E-vitamiini edistää solujen suojaamista hapettumisstressiltä. Kalium puolestaan edistää lihasten ja hermoston normaalia toimintaa ja edistää verenpaineen pysymistä normaalina. Mustaherukka sisältää runsaasti antosyaaneja, jotka ovat vesiliukoisia flavonoideja. Näiden arvellaan sisältävän terveyshyötyjä. Raaka-aineen antioksidanttipitoisuutta kuvaava ORAC-arvo on mustaherukalla 21 500, kun se esimerkiksi kuivatulla gojimarjalla on 18 500 ja mantelilla 4 500. Antioksidantit ovat hyvää tekeviä yhdisteitä, jotka ovat välttämättömiä elimistön terveenä säilymiselle.
Ainesosat
100 % Suomalainen luomumustaherukka (Ribes nigrum).