Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Kokonaisena kuivatuista luomupuolukoista valmistettu puolukkajauhe sisältää marjojen ravintoaineet ja mahtavan, kirpakan maun tiivistetyssä muodossa. Jo ruokalusikallisesta saat suositusten mukaisen päivittäisen marja-annoksen. Lisää Biokia puolukkajauhetta vaikka jogurtin, puuron tai rahkan joukkoon tai käytä jälkiruokiin ja leivontaan.
Runsaskuituinen. Ei lisättyä sokeria. Sisältää luontaisesti sokereita.
Ruokalusikallinen jauhetta vastaa noin 1 dl tuoreita puolukoita. Pakkaus sisältää noin 4 ruokalusikallista jauhetta. Pakkauskoko 30 g (kuvassa) ja 150 g.
Säilytys: huoneenlämmössä, kuivassa ja valolta suojattuna.
Biokia luomu puolukkajauhe on jauhettu kokonaisista marjoista, jotka on kuivattu hellävaroin matalassa +42-46 C:n lämpötilassa, jotta marjojen maku, väri ja ravintoaineet säilyvät mahdollisimman hyvin. Biokia luomu puolukkajauhe sisältää runsaasti E-vitamiinia ja on kaliumin lähde. E-vitamiini edistää solujen suojaamista hapettumisstressiltä. Kalium puolestaan edistää lihasten ja hermoston normaalia toimintaa ja verenpaineen pysymistä normaalina. Puolukka sisältää useita eri antioksidantteja. Raaka-aineen antioksidanttipitoisuutta kuvaava ORAC-arvo on puolukalla 38 000, kun se esimerkiksi kuivatulla gojimarjalla on 18 500 ja mantelilla 4 500. Antioksidantit ovat hyvää tekeviä yhdisteitä, jotka ovat välttämättömiä elimistön terveenä säilymiselle.
Ainesosat
100 % Suomalainen luomupuolukka (Vaccinium vitis-idaea).