Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Pullien täytteeksi voit laittaa esimerkiksi hilloa, kermavaahtoa tai mantelimassaa. Tarkista täytteiden sopivuus haluttuun ruokavalioon. Kuvan pullien välissä on soijapohjaista vaahtoutuvaa valmistetta.
Ainesosat
3 dl | kädenlämpöistä vettä |
0,5 rkl | psylliumia |
1 pussi | kuivahiivaa |
0,75 tl | suolaa |
1 dl | sokeria |
n. 2 dl | tattarijauhoja |
n. 2 dl | riisijauhoja |
n. 2 dl | gluteenittomia kaurajauhoja |
100 g | maidotonta margariinia |
Voiteluun: | 0,25 dl vettä + 0,25 dl siirappia |
Koristeluun: | raesokeria |
Väliin: | maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta) |
sokeria |
Valmistusohje
1. Mittaa kulhoon neste ja psyllium. Anna turvota 10 minuuttia.
2. Lisää hiiva, kuiva-aineet ja pehmeä huoneenlämpöinen rasva. Vaivaa taikinaa muutama minuutti. Taikina saa jäädä melko löysäksi, koska se tiivistyy kohotusten aikana.
3. Anna taikinan kohota noin puoli tuntia.
4. Leivo taikinasta pieniä pullia. Kohota 50-asteisessa uunissa vielä 15 minuuttia. Ota pelti pois uunista ja aseta uuni 225-250-asteen lämpöön.
5. Voitele pulla kerrallaan siirappivedellä. Lisää heti hieno- tai raesokeri.
6. Paista pullia 225-250-asteisessa uunissa n. 8 minuuttia.
7. Jäähdytä, halkaise ja täytä vaahdolla. Mausta halutessasi vaahto vielä ruokavalioon sopivilla karkki- tai suklaamuruilla.