Valo24h -pellavatuotteissa kaikki siemenen ravintoaineet ovat elimistösi käytössä. Jo ruokalusikallisessa (n.10g) on päivän omega-3:n tarve. Pellavan aflalinoleenihapon omega-3:sen riittävä saanti (2 g/pv) auttaa ylläpitämään veren kolesterolitason normaalina. Ihmiselle välttämättömiä rasvahappoja on kaksi: linolihappo (Omega-6) ja alfalinoleenihappo (Omega-3). Näitä kasvuun, kehitykseen ja elimistön kaikkien solujen rakennusaineina tarvittavia rasvahappoja on pellavassa ravitsemussuositusten mukaisessa suhteessa.
Pellavan kuidut aktivoivat suoliston normaalia toimintaa. Liukenematon kuitu (2/3 pellavan kuiduista) tuo apua ummetukseen. Liukoinen kuitu (1/3 pellavan kuiduista) tasapainottaa aterian jälkeen verensokerin nousua ja lisää kylläisyyttä. Lisäksi se auttaa kolesterolitasapainon ylläpitämisessä sitoen sappihappoja.
Tuote on gluteeniton ja valmistettu tehtaassa, jossa käsitellään ainoastaan gluteenittomia tuotteita ja raaka-aineita.
Valo24h:n herkullista rouhittua pellavaa voi käyttää minkä tahansa ateriakokonaisuuden lisäkkeenä esim. puuroihin, jogurttiin ja salaatteihin. Pellava soveltuu ominaisuuksiltaan myös erinomaisesti leivontaan. Se parantaa leivän rakennetta ja säilyvyyttä, sekä antaa makua ja nostaa ravintoarvoa.