Tomaatti-basilikakierteet resepti

Tomaatti-basilikakierteet
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Herkulliset kierteet maistuvat välipalaksi tai piknikillä. Basilikan tilalla voit käyttää myös muita yrttejä. Jos kananmuna sopii ruokavalioosi, voit voidella kierteet myös sillä.

Ainesosat

Taikina:  
2,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
30 g tuorehiivaa
3 dl vettä
1 rkl juoksevaa hunajaa
0,5 tl suolaa
5 dl hienoa riisijauhoa
1 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
50 g maidotonta margariinia
Täyte:  
50 g maidotonta margariinia
1 nippu tuoretta basilikaa
1 tl kuivattua basilikaa
0,5 tl mustapippuria
100 g aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
Voitelu:  
0,25 dl vettä
0,25 dl siirappia
Linkitetyt ruoka-aineet: hiiva, vesi, ruokasuola, basilika, tomaatti, siirappi, gluteeniton kaura, hunaja, riisijauho, maissitärkkelys, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
18
kpl

1. Valmista taikina. Jauha kaurahiutaleet lesemäiseksi esimerkiksi tehosekoittimella.

2. Liuota hiiva viileään veteen. Lisää joukkoon kaurahiutaleet, hunaja, suola sekä osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella tai yleiskoneessa.

3. Lisää loput jauhot ja pehmeä rasva. Vaivaa noin 5 minuuttia.

4. Kauli taikina jauhojen avulla levyksi. Levitä päälle pehmeä rasva ja ripottele pinnalle mausteet ja tomaatit. Kääri rullalle ja leikkaa 18 osaan. Laita vuokiin leikkauspinta ylöspäin. Kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia.

5. Voitele vesi-siirappiseoksella. Paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.