Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Herkulliset kierteet maistuvat välipalaksi tai piknikillä. Basilikan tilalla voit käyttää myös muita yrttejä. Jos kananmuna sopii ruokavalioosi, voit voidella kierteet myös sillä.
Ainesosat
Taikina: | |
2,5 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
30 g | tuorehiivaa |
3 dl | vettä |
1 rkl | juoksevaa hunajaa |
0,5 tl | suolaa |
5 dl | hienoa riisijauhoa |
1 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
50 g | maidotonta margariinia |
Täyte: | |
50 g | maidotonta margariinia |
1 nippu | tuoretta basilikaa |
1 tl | kuivattua basilikaa |
0,5 tl | mustapippuria |
100 g | aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina |
Voitelu: | |
0,25 dl | vettä |
0,25 dl | siirappia |
Valmistusohje
1. Valmista taikina. Jauha kaurahiutaleet lesemäiseksi esimerkiksi tehosekoittimella.
2. Liuota hiiva viileään veteen. Lisää joukkoon kaurahiutaleet, hunaja, suola sekä osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella tai yleiskoneessa.
3. Lisää loput jauhot ja pehmeä rasva. Vaivaa noin 5 minuuttia.
4. Kauli taikina jauhojen avulla levyksi. Levitä päälle pehmeä rasva ja ripottele pinnalle mausteet ja tomaatit. Kääri rullalle ja leikkaa 18 osaan. Laita vuokiin leikkauspinta ylöspäin. Kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia.
5. Voitele vesi-siirappiseoksella. Paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.