Taatelikakku resepti

Taatelikakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Jouluinen taatelikakku pysyy mehevänä useita päiviä leivonnan jälkeen. Voit vaihtaa taatelin tilalle myös jonkin toisen kuivatun hedelmän.

Ainesosat

2,5 dl vettä
250 g kivettömiä taateleita
2 dl sokeria
200 g maidotonta margariinia
2 dl tattarijauhoa
2 dl gluteenitonta tummaa jauhoseosta
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
Vuokaan:  
1 rkl maidotonta margariinia
2 rkl gluteenitonta korppujauhoa
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, taateli, ruokosokeri, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, tattari, peruna (juures), pellavansiemen, psylliumsiemen, E450, maissitärkkelys, E300, E331

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
20
kpl

1. Keitä vesi, taatelit ja sokeri kattilassa soseeksi. Jos haluat aivan sileää sosetta, voit soseuttaa sauvasekoittimella. Lisää rasva paloina seokseen ja anna sulaa. Sekoita tasaiseksi ja anna hiukan jäähtyä.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taateliseokseen nopeasti sekoittaen.

3. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (tilavuus 2 litraa). Kumoa taikina vuokaan.

4. Paista 175-asteisessa uunissa n. 50 minuutin ajan. Kokeile kypsyys hammastikulla.

5. Anna hiukan vetäytyä ja kumoa kakku sitten varovasti.