Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tarjoile ruokaisaa salaattia lounaaksi tai osana noutopöytää. Voit keittää salaattiin tulevat perunat ja bataatit jo tarjoilua edeltävänä päivänä.
Annosmääräarvio: 4 lounassalaattia tai 8 lisukesalaattia lautaselle.
Ainesosat
300 g | kirjolohta |
300 g | perunaa |
250 g | bataattia |
100 g | sipulia (ruoho-, puna-, salaatti- tai muu sipuli) |
50 g | tuoretta tilliä |
1 tl | suolaa |
1 tl | mustapippuria |
1 rkl | sitruunamehua |
Valmistusohje
1. Kypsennä kirjolohi ja jäähdytä (mikäli et käytä valmiiksi kypsennettyä). Leikkaa kirjolohi kuutioiksi.
2. Kuori ja kuutioi peruna ja bataatti. Huuhtele pari kertaa kylmän veden alla ja laita kattilaan kiehumaan ensin perunat. Lisää bataatit joukkoon, kun perunat ovat kiehuneet 10 minuuttia. Tämän jälkeen keitä vielä n. 5-10 minuuttia, kunnes perunat ja bataatit ovat kypsiä. Kaada vesi pois ja jäähdytä.
3. Hienonna kuorittu sipuli ja tuore tilli.
4. Laita kaikki ainekset salaattikulhoon, rouhi päälle hieman mustapippuria ja suolaa, lorauta sekaan sitruunamehua ja sekoita ainekset varovasti keskenään.