Päärynämuffinit resepti

Päärynämuffinit
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Helppo, nopea ja moniin ruokarajoitteisiin sopiva muffiniresepti. Voit vaihtaa päärynän myös muihin hedelmiin.

Ainesosat

1,25 dl fariinisokeria
2 dl karkeaa riisijauhoa
0,5 dl perunajauhoa
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl vettä
50 g maidotonta margariinia
1 dl säilykepäärynäpaloja (tai tuoreita)
Linkitetyt ruoka-aineet: siirappi, ruokosokeri, vesi, päärynä, riisi (vilja), perunatärkkelys(jauho), E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
10
kpl

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon neste sekä sula rasva. Sekoita tasaiseksi.

2. Lisää pienet päärynäpalat ja sekoita nopeasti. Jaa löysä taikina muffinivuokiin. Jos käytössäsi on muffinipelti, laita paperiset muffinivuoat pellin koloihin.

3. Paista 175-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.

Veden tilalle sopii myös vaalea mehu.