Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tämä pulla saa makua säilykemandariinilohkoista ja appelsiinimarmeladista. Voit kokeilla väliin myös muita säilykehedelmiä.
Ainesosat
2,5 dl | vettä |
1 rkl | psylliumia |
0,5 dl | perunahiutaleita |
1 pussi | kuivahiivaa |
0,5 dl | vaaleaa siirappia |
0,5 tl | kardemummaa |
0,5 tl | suolaa |
75 g | maidotonta margariinia |
4 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
Täyte: | |
150 g | paistonkestävää appelsiinimarmeladia |
150 g | säilykemandariinilohkoja |
Päälle: | |
0,5 dl | kuumaa vettä |
1 tl | vaaleaa siirappia |
1 dl | raesokeria |
Valmistusohje
1. Sekoita vesi, psyllium ja perunahiutaleet. Anna turvota 10 minuuttia.
2. Lisää muut ainekset ja sekoita voimakkaasti muutama minuutti yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla.
3. Kumoa taikina leivinpaperin päälle, muotoile käsin neliöksi ja levitä toinen leivinpaperi päälle. Kauli taikina papereiden välissä noin leivinpaperin kokoiseksi. Ota päällyspaperi pois ja siirrä uunipellille.
4. Levitä marmeladi levylle ja leikkaa taikina pitkittäin puoliksi. Asettele puolikkaiden alareunaan valutetut mandariinilohkot ja kääri alhaaltapäin taikina rullalle.
5. Leikkaa paloiksi ja asettele pullat pellille. Anna kohota 30 minuuttia.
6. Voitele pullat vesi-siirappiseoksella ja ripottele pinnalle raesokeria.
7. Paista 250-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.