Mandariinipullat resepti

Mandariinipullat
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tämä pulla saa makua säilykemandariinilohkoista ja appelsiinimarmeladista. Voit kokeilla väliin myös muita säilykehedelmiä.

Ainesosat

2,5 dl vettä
1 rkl psylliumia
0,5 dl perunahiutaleita
1 pussi kuivahiivaa
0,5 dl vaaleaa siirappia
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl suolaa
75 g maidotonta margariinia
4 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
Täyte:  
150 g paistonkestävää appelsiinimarmeladia
150 g säilykemandariinilohkoja
Päälle:  
0,5 dl kuumaa vettä
1 tl vaaleaa siirappia
1 dl raesokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, siirappi, kardemumma, ruokasuola, appelsiini, mandariini/klementiini/satsuma, ruokosokeri, psylliumsiemen, peruna (juures), E471, E450, E300, E330, E331, hiiva, E491, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
16
kpl

1. Sekoita vesi, psyllium ja perunahiutaleet. Anna turvota 10 minuuttia.

2. Lisää muut ainekset ja sekoita voimakkaasti muutama minuutti yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla.

3. Kumoa taikina leivinpaperin päälle, muotoile käsin neliöksi ja levitä toinen leivinpaperi päälle. Kauli taikina papereiden välissä noin leivinpaperin kokoiseksi. Ota päällyspaperi pois ja siirrä uunipellille.

4. Levitä marmeladi levylle ja leikkaa taikina pitkittäin puoliksi. Asettele puolikkaiden alareunaan valutetut mandariinilohkot ja kääri alhaaltapäin taikina rullalle.

5. Leikkaa paloiksi ja asettele pullat pellille. Anna kohota 30 minuuttia.

6. Voitele pullat vesi-siirappiseoksella ja ripottele pinnalle raesokeria.

7. Paista 250-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.