Kurpitsa-kanasalaatti resepti

Kurpitsa-kanasalaatti
Salaatit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kurpitsa-kanasalaatti maistuu lounaaksi tai osana juhlien tarjoilua. Kurpitsan tilalla voit käyttää myös bataattia.

Annosmääräarvio: 4 lounassalaattia tai 8 lisukesalaattia lautaselle.

Ainesosat

300 g myskikurpitsaa
200 g kanafileitä
100 g punakaalia
100 g kurkkua
180 g salaattisekoitusta (tai lehdellisiä salaatteja)
100 g ruokavalioon sopivaa leipää
2 tl öljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: kurpitsa, kana, punakaali, kurkku, lehdellinen salaatti, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Kuori ja kuutioi myskikurpitsa ja laita kattilaan kiehumaan. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes myskikurpitsa on kypsää. Rakenne saa jäädä hieman napakaksi.

2. Kypsennä kanafileet (ellet käytä jotain valmiiksi kypsennettyä) ja leikkaa kuutioiksi. Mausta halutessasi.

3. Leikkaa punakaali muutamaan osaan ja huuhtele kylmän veden alla. Huuhtele samalla myös kurkku ja salaattisekoitus/ lehdelliset salaatit.

4. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Kuutioi kurkku. Jos käytät isoja lehdellisiä salaatteja, revi ne sopivan kokoisiksi paloiksi.

5. Leikkaa ruokavalioon sopivaa leipää kuutioiksi. Paahda leipäkuutioita pannulla öljytilkassa 5-10 minuuttia keskilämmöllä, kunnes leipäkuutioiden pinnasta tulee rapea.

6. Sekoita kaikki ainekset keskenään salaattikulhossa.

Reseptiin liittyviä tuotteita