Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Kurpitsa-kanasalaatti maistuu lounaaksi tai osana juhlien tarjoilua. Kurpitsan tilalla voit käyttää myös bataattia.
Annosmääräarvio: 4 lounassalaattia tai 8 lisukesalaattia lautaselle.
Ainesosat
300 g | myskikurpitsaa |
200 g | kanafileitä |
100 g | punakaalia |
100 g | kurkkua |
180 g | salaattisekoitusta (tai lehdellisiä salaatteja) |
100 g | ruokavalioon sopivaa leipää |
2 tl | öljyä |
Valmistusohje
1. Kuori ja kuutioi myskikurpitsa ja laita kattilaan kiehumaan. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes myskikurpitsa on kypsää. Rakenne saa jäädä hieman napakaksi.
2. Kypsennä kanafileet (ellet käytä jotain valmiiksi kypsennettyä) ja leikkaa kuutioiksi. Mausta halutessasi.
3. Leikkaa punakaali muutamaan osaan ja huuhtele kylmän veden alla. Huuhtele samalla myös kurkku ja salaattisekoitus/ lehdelliset salaatit.
4. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Kuutioi kurkku. Jos käytät isoja lehdellisiä salaatteja, revi ne sopivan kokoisiksi paloiksi.
5. Leikkaa ruokavalioon sopivaa leipää kuutioiksi. Paahda leipäkuutioita pannulla öljytilkassa 5-10 minuuttia keskilämmöllä, kunnes leipäkuutioiden pinnasta tulee rapea.
6. Sekoita kaikki ainekset keskenään salaattikulhossa.