Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Kokeile oman ruokavaliosi rajoissa uusia erilaisia salaattiyhdistelmiä. Myös tuoreita ja kuivattuja hedelmiä voi laittaa salaatteihin. Tässä reseptissä on taateleita, mutta voit käyttää myös esimerkiksi rusinoita, viikunoita tai aprikooseja.
Annosmääräarvio: 4 lounassalaattia tai 6 lisukesalaattia lautaselle.
Ainesosat
1 dl (n. 90 g) | kvinoaa |
2 | porkkanaa |
100 g | kurkkua |
100 g | viinirypäleitä |
180 g | salaattisekoitusta (tai lehdellisiä salaatteja) |
20 g | kivettömiä kuivattuja taateleita |
200 g | klementiiniä |
Valmistusohje
1. Huuhtele kvinoa ja keitä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Huuhtele porkkana, kurkku, viinirypäleet ja salaattisekoitus (tai lehdelliset salaatit).
3. Kuori ja raasta porkkana, kuutioi kurkku, puolita viinirypäleet ja leikkaa taatelit pitkittäin puoliksi ja vielä puolikkaat puoliksi. Jos käytät isoja lehdellisiä salaatteja, revi ne sopiviksi paloiksi.
4. Kuori klementiinit, irrota ja puolita lohkot.
5. Sekoita kaikki ainekset keskenään salaattikulhossa.